Посетете Коледа Страсбург с TravelPapa Частни екскурзоводи!

В продължение на много векове вече град Страсбург се смята за столица на Коледа в Европа.

И няма нищо чудно - това е точното място, където се проведе един от най-първите коледни панаири през 1570! На пръв случай е предназначена само за местни майстори, и след това, стъпка по стъпка, различни търговци, търговци и други местни производители започнаха да се присъединят към тези празнични панаири всяка година.
Днес, на пазара Коледа в Страсбург се смята за най-значимото събитие на целия град, като повече от 300 различни магазини се появяват на пазара, за да продават своите подаръци, тематични сувенири, коледни играчки, местните празнични ястия и традиционни сладкиши. Целият град се превръща в една голяма празнична приказка със своите специални предавания, безплатни коледни концерти, различни представления, музиканти, свири коледни песни на уютните улиците на Страсбург и огромна пързалка поставени направо върху площад на града. И, разбира се, основният символ на Коледа Страсбург, което привлича стотици граждани и чуждестранни посетители там всяка година - на коледната елха на около 30 метра височина, което се нуждае от две седмици, за да се декорирани и които могат да бъдат наистина смята гордият Коледа забележителности от града.
Така че, ако сте в Страсбург тази Коледа, може би се чудите какви са основните коледни забавления които можете да намерите там? Ето списъка на нещата, които със сигурност трябва да бъдат включени в списъка си "трябва да направи":

  • Купи някои традиционни дървени коледни играчки и ръчно изработени украси за елхи, изработени от цветен стъкло, които са били направени в Страсбург за първи път през 1600 г. и оттогава са обикновено се продават на местните празнични пазари. Това ще бъде един незабравим спомен от пътуването си, или един хубав малък подарък за вашите близки и приятели.
  • Вкус на вкусна местна кухня и разнообразни традиционни коледни ястия, особено в горещо вино с портокали и подправки или Vin Chaud, тъй като местната го наричат, традиционната Страсбург пай, Flammkuchen или на "пожар пай" (вече има интерес, не са ви ?) и чудесните местни сладкиши, като джинджифил бисквитки, наречен bredele и männele, сладки кифлички, приготвени във формата на малки мъже.
  • Посещение на алтернатива панаира, който съчетава улица-художествени изложби и малкия пазар на местните дизайнери и които ще се проведат единствено тази година.
  • Има уютен Коледна вечеря в Petite Франция - най-красивия район на града. Просто изберете ресторант, кафе направо от канала и се наслаждавайте на вашата гледна!
  • Посетете Германия и след това се върнете към Франция, като Страсбург се намира директно на границата с Германия и е свързан със страната съсед със специалното пешеходен мост, така че е съвсем законно да се проучи другия бряг на Рейн и след това се върнете към вашия Коледни тържества в Страсбург.
  • Вкусите прекрасните местни вина с местния частен ръководството на специалните "вина от Елзас" частна обиколка , държи от една частна обиколка TravelPapa се насочва Pieter Смитс , където ще имате възможност да се проследи пътя на виното Елзас, като посетите някои местния френски винарски изби, дегустация на всички официални сортове грозде и стават много интересна информация и незабравими впечатления!

Имаш ли интересува? Посетете TravelPapa Частни екскурзоводи уебсайт, за да планирате вашата текущата (или бъдещи) пътуване още по-добре!

This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top