Besök jul Strasbourg med Travel Private Tour Guides!

För många århundraden redan staden Strasbourg anses huvudstad jul i Europa.

Och det är inte konstigt - eftersom detta är den exakta platsen, där ett av de allra första julmarknader hölls i 1570! Vid första händelsen var avsedd för endast lokala hantverkare, och sedan steg för steg, olika köpmän, handlare och andra lokala producenter börjat ansluta sig till dessa fest mässor varje år.
Numera julmarknaden i Strasbourg anses vara den mest betydelsefulla händelsen i hela staden, som mer än 300 olika butiker att ansluta sig till marknaden för att sälja sina julklappar, tema souvenirer, jul leksaker, lokala semester rätter och traditionella sötsaker. Hela staden förvandlas till en stor fest saga med sina speciella utställningar, gratis julkonserter, olika föreställningar, musiker, spelar julsånger på de mysiga gatorna i Strasbourg och en stor skridskobana placeras direkt på stadens torg. Och, naturligtvis, den viktigaste symbol för julen Strasbourg, som lockar hundratals medborgare och utländska besökare det varje år - granen cirka 30 meter hög, som behöver två veckor för att få dekorerade och som kan verkligen vara den stolta jul sightseeing stadens.
Så, om du är i Strasbourg den här julen, kan du förmodligen undrar vad är de viktigaste jul nöjen som du kan hitta där? Här är en lista över de saker som verkligen bör ingå i din "måste-göra" -lista:

  • Köp några traditionella trä julen leksaker och handgjorda träd dekorationer, gjorda av färgstarka glas som gjordes i Strasbourg för första gången år 1600 och sedan dess brukar säljs på lokala semester marknaderna. Det skulle vara en minnesvärd souvenir från din resa eller en trevlig liten present till din familj och vänner.
  • Smaka på läckra lokala rätter och olika traditionella julmat, speciellt varmt vin med apelsiner och kryddor eller vin chaud, som den lokala kallar det, den traditionella Strasbourg paj, Flammkuchen eller "brand pie" (redan blev intresserad, är du inte ?) och den underbara lokala sötsaker, som pepparkakor, kallad bredele och männele, söta bullar, tillagade i form av små män.
  • Besök den alternativa mässan, som kombinerar gatukonstutställningar och den lilla marknaden av de lokala designers och som kommer att hållas enbart i år.
  • Ha en mysig julmiddag i Petite France - den vackraste stadsdelen. Välj bara restaurang eller café rakt genom kanalen och njuta av vyn!
  • Besök Tyskland och sedan gå tillbaka till Frankrike, som Strasbourg ligger rakt på gränsen till Tyskland och är förbunden med grannland med den speciella gångbron, så det är helt lagligt att utforska den andra banken av Rhen och sedan gå tillbaka till julfirande i Strasbourg.
  • Smaka på läckra lokala viner med den lokala privata guide på de speciella "Vin Alsace" privat tour , som innehas av en av Travel privata guider Pieter Smits , där du kommer att ha en möjlighet att följa Alsace vinvägen, genom att besöka några lokala franska vingårdar, provsmakning alla officiella druvsorter och få massor av intressant information och oförglömliga intryck!

Blev intresserad? Besök Travel Private Tour Guides hemsida för att planera din nuvarande (eller framtida) resa ännu bättre!

This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top