Шест причини да посетите Албания по време на следващата си ваканция

Албания в днешно време е наистина смята за един от най-неизследвани и загадъчни страни.

TravelPapa Частни екскурзоводи избрани 7 основни причини, поради които трябва да изберат тази страна, както ви пътуване дестинация за следващата си ваканция:

  • морски
Всички западната част на страната се мие от Адриатическо море, бавно се превръща в Йонийско море близо до южната част на Албания. В страната има всички хубави условия за почивка на брега на морето и основното предимство е представен от доста приятни цени, които са много по-ниски, отколкото в другите страни. В град Саранда е идеалното място за всички любители на Йонийско море и град Дуръс е основен туристически център за онези туристи, които търсят почивка на морския бряг на Адриатическо. Една по-интересна местна туристическа дестинация е представена от град Вльора, който се намира на кръстовището на двете морета и който също има плажове и хотели на доста добро качество.


  • Планини
Като албанските планини се считат за основната забележителност на целия Балкански регион, всички любителите на пешеходен туризъм и планинско катерене ще останат доволни от посещението на страната. Ако търсите за вижданията на спиращи дъха и озеленен, което трябва да отида или направо на малка местна село, наречено Тет, или към град Valbone, който е заобиколен от голяма и абсолютно живописния национален парк със същото име ,
  • Древните градове
На невероятно живописни древни градове на Берат и Gjirokastër не са станали най-популярните туристически дестинации, все още, това е причината да не отговаря на големи тълпи от скитащи туристи там и ще бъде в състояние да мълчаливо се възхищаваме всички красоти на тяхната древна архитектура. Основната забележителност на Gjirokastër е най-красивите стари постройки и това е напълно си заслужава да посетите Берат за своята древна крепост, която в наши дни се използва както като туристическа забележителност и хотела в същото време. Един по-интересен древен дестинация е представена от град Порто-Палермо, където (ако имате достатъчно късмет) на стария колектор билет само ще ви даде ключа от тяхната крепост.
Къде другаде по света ще имат шанс да се отворят много векове години изграждане на себе си ?!  • Не са туристическите тълпи
Основното предимство, ако посетите страната е, че няма да се налага да лакътя си път през огромните тълпи от силни чуждестранни туристи. Въпреки, че Албания е една много малка страна, тя има много голям брой от различни забележителности, които са пръснати по цялата му територия и няма да имате никакви проблеми, докато ги проучва. Това не е ли добра новина?
  • Гостоприемните местни граждани
Местните жители са много гостоприемни - въпреки че албанският език е много рядко и обикновено се използва само в рамките на територията на страната, всеки с удоволствие ще ви помогне с всички въпроси, които може дори да имат или, най-малкото, ще се опитат, дори и ако те не напълно ще разберат това, което казвате.
  • Цени
Както Албания все още не се е превърнал в популярна туристическа дестинация, местните цени там са абсолютно задоволителни и може да бъде наистина смята за една от основните причини за посещение по време на следващата си ваканция, тъй като може да се насладите на големи, вкусни ястия, да опитат местните албански вина, почивка в хотели с високо качество направо в центъра на града, както и различни други радости на живота много по-евтино, отколкото в съседните страни като Гърция или Черна гора.This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top