Sex skäl att besöka Albanien under din nästa semester

Albanien numera är verkligen anses vara en av de mest outforskade och mystiska länder.

Travel Private Tour Guides valt 7 främsta orsakerna, varför du bör välja det här landet som ditt resmål för din nästa semester:

  • Seaside
All den västra delen av landet tvättas av Adriatiska havet, sakta förvandlas till Joniska havet närmare till södra Albanien. Landet har alla fina förutsättningar för vila vid havet och den största fördelen representeras av ganska trevliga priser som är mycket lägre än i de andra länderna. Staden Saranda är en perfekt plats för alla Joniska havet älskare och staden Durrës är den viktigaste turistcentrum för de resenärer som letar efter semester vid Adriatiska havet. En mer intressant lokala turistmål representeras av staden Vlorë, som ligger i korsningen av de två haven och som även har stränder och hotell i en ganska bra kvalitet.


  • berg
Som de albanska bergen anses vara den viktigaste sightseeing i hela Balkan, kommer alla älskare av vandring och bergsklättring bo nöjd med den besökande i landet. Om du letar efter en otrolig utsikt och anlagda, måste du gå antingen direkt till den lilla lokala byn, som kallas Theth, eller till staden Valbone, som är omgiven av stora och absolut pittoreska nationalparken med samma namn .
  • antika städer
De otroligt pittoreska antika städerna Berat och Gjirokastër har inte blivit den mest populära turistmål ännu, det är därför du inte kommer att uppfylla de stora skaror av vandrande turister där och kommer att kunna tyst beundra alla vackra sin gamla arkitektur. Den viktigaste sightseeing i Gjirokastër är de vackra gamla konstruktioner och det är helt värt besöker Berat för sin gamla fästning, som numera används både som turist sightseeing och hotellet samtidigt. En mer intressant gamla destination representeras av staden Porto-Palermo, där (om du är tillräckligt tur) den gamla biljetten samlare kommer bara att ge dig nyckeln från sin fästning.
Var annars i världen kommer du att ha en chans att öppna många århundraden år gammal byggnad själv ?!  • Inga turistmassorna
Den största fördelen om besöker landet är att du inte kommer att behöva vinklad dig igenom stora massorna av högljudda utländska resenärer. Även om Albanien är ett mycket litet land, har det ett mycket stort antal olika sightseeings som är spridda över hela dess territorium och du kommer inte ha några problem och samtidigt undersöka dem. Är inte det en god nyhet?
  • Gäst lokala medborgare
De lokala medborgare är mycket gästvänliga - även om det albanska språket är mycket sällsynt och i allmänhet används endast inom landets yta, kommer alla gärna hjälpa dig med alla frågor som du kan även ha eller åtminstone kommer att försöka, även om de inte helt förstår vad du säger.
  • priserna
Eftersom Albanien inte har blivit ett populärt turistmål ännu, de lokala priser finns absolut tillfredsställande och kan verkligen vara en av de främsta orsakerna till att besöka under din nästa semester, eftersom du kan njuta av den stora, läckra måltider, smaka på lokala albanska viner, vila i högkvalitativa hotell direkt i centrum av staden och olika andra glädjeämnen i livet mycket billigare än i grannländer som Grekland eller Montenegro.This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top