12 начина да пътуват из Чехия по-добре

Много туристи може да се каже, че те са били в Чешката република и мина през своите уютни улички най-малко веднъж, но не всеки знае, скрити "тайни" места на страната, където е възможно да се пътува назад във времето право към средновековните векове, да намерят съкровища и недвижими сребърни монети, да изследват собствените си Швейцария в най-евтините начини и дори да получите възможността да се срещнат истински призрак!

В Чехия днес представлява страната на истории, вкусна бира и живописен червена керемида, тъй като това е първото нещо, което хваща очите на пътници, когато те влязат в страната за първи път. Но освен, че е на страната на най-древните градове, множество курорти, стари замъци и дори собствена местна малка Швейцария. И другите предимства, представени от кратките разстояния, перфектни пътища и близостта до други популярни европейски страни, включително Германия, Австрия, Словакия и Полша, се превръщат пътува до Чешката република в началото на едно голямо приключение.Така че, това, което са нещата, които могат да ви помогнат да знаят, Чешката република по-добре и че не са толкова популярни сред средните пътниците?

 • Усетете духа на древността
Благодарение на древна и сложна история на страната, там е по-скоро огромен брой различни древни замъци, дворци, места, паркове и музеи, които са разпръснати по цялата територия на страната. Основните туристически дестинации, сред които са представени от градовете Бърно, Визовицки и Оломоуц, пещерна система Моравската карстов, невероятно красиви старинни замъци на Леднице-Valtice комплекс, чиито мазета пазят древните тайни и много стари моравски местните вина, които могат да бъдат вкуси и дори закупени от всички чуждестранни посетители на.
 • Посещение на местния "малък Прага" дори не напускат страната
Местният град Оломоуц е не само счита за най-доброто място за всички любители на органна музика или архитектура катедрали. Това по-скоро малък моравски град има един наистина голям брой от най-разнообразни туристически забележителностите, почти толкова, колкото и столица на страната и поради това, историческата част на града е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Най-бързият начин да се достигне до града е или с влак или с автобус от град Бърно, като това ще отнеме само около 2-3 часа.
 • Вслушайте се в най-големия орган в цяла Централна Европа

 • Посетете Храдец Кралове или замъка на кралицата
Храдец Кралове е един от най-древните местни градове, които се развиват бързо, започващи от XIV-ти век и която получи своята слава се дължи на основната си забележителности, готическата катедрала на Светия Дух и невероятно вкусна местна бира, която рецепта е се държат като тайна за вече много векове. Освен това, градът привлича чуждестранните посетители благодарение на своята средновековна центъра на града с неговите червени покриви, черни куполи, силен звънец и древния часовник, който донесе на своите посетители направо обратно на XVIII-ти век.
 • Посещение на "Bohemian рай"
Борови гори, кристално чисти езера, скални лабиринти, пещери, каньони, градове, направени от камъни и древните замъци, които се издигат над природните забележителностите на бохемски Paradise обясняват такова необичайно име на този национален парк и го оправдават напълно. Старите крепости, които са разпръснати из целия национален парк спомагат за запазване на мистериозната атмосфера на този спиращ дъха място.

 • Влез в Хрониките на Нарния
Добра новина за всички фенове на филма, като се дължи на късмет комбинация от обстоятелства, филмът е заснет в Чехия, направо на териториите на своите национални паркове, включително Чешка Швейцария, Adrspach и замъка Dobris. В "Швейцария Bohemian" Национален парк е разположен в nortern част на страната, близо до границата с Германия, и е наистина смята за истински "скъпоценен камък" на Чешката република, поради своите живописни каньони, скали и арки, глупавичък борови горите и неговите разнообразни обитатели, включително многобройните редки птици и диви животни, видове.
 • Намерете най-добър изглед на Прага
Целият град като цяло представлява един огромен забележителности и, между другото, в града е доста голям, и като всеки пътешественик знае, че е по-добре да се възхищаваме на големи забележителностите от разстоянието. Най-добър изглед на столицата на страната може да се намери на върха на многобройните кули, които са разпръснати из целия град (там са повече от 1000 на кули в общото в Прага - може ли да си представите, че ?!), или от специални наблюдателни площадки, разположени в планините, които са около страната.
Но най-високата наблюдение платформата на Прага е Петрин Lookout кула, която също се смята за местно Айфеловата кула в Прага и се поставя на височина от около 55 метра. Възможно е да се Рач на върха на кулата или чрез асансьор (който струва допълнително пари) или с изкачване на 299 стъпки на своите стълби пеша. Както и да е, вие ще получите една незабравима гледка към края.
О, и не забравяйте за изгледа на града, който се отваря от страна на реката - това е безспорно заслужава да се види! • Запознайте се с призрак
Местните хора смятат, че всеки замък трябва да има свой собствен дух, така че нека да споменем, че има около 2500 замъци, пръснати по цялата страна и (както казват хората) на около 100 реални духове, обитаващи в тях. Ако търсите наистина вълнуващи емоции и незабравими впечатления, че е по-добре за вас да отидете на един от тези летни нощни обиколки из един от тези замъци.
 • Пътуване обратно към средновековието
Всеки месец юни малък град Чески Крумлов се връща направо в средновековието и се превръща в силен и весело център на забавление, рицарски турнири, исторически панаири, пикници и средновековна традиционна музика. Всеки облича в традиционни дрехи и чака за фойерверки голям празник, че в крайна сметка този необикновен ден.
 • Вкус на вкусна местна кухня
 • Посещение на град Бърно
Бърно е популярна със своите красиви и разнообразни художествени изложби и летни фестивали, които обикновено се провеждат от юни до септември и Alternativa Бърно музикални концерти, където всички местни съвременни музиканти представят своето изкуство.
 • Вкус местна бира и изберете любимите си една
 • Направи Прага на "отправна точка" на вашия голямо приключение
В Чехия има перфектна локация направо в центъра на Европа, че е защо много опитни туристи съчетават на гостуващия на тази страна с случва в други страни, включително Германия, Австрия, Франция, Белгия и други съседни страни. Освен това, има специални автобуси в Прага, които организират няколко дни екскурзии в съседните страни, само за да се разхожда и да видите всички основни забележителностите.
This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top