12 sätt att resa runt i Tjeckien bättre

Många resenärer kan säga att de har varit i Tjeckien och promenerade genom sina mysiga gator åtminstone en gång, men inte alla vet de dolda "hemliga" platser i landet, där det är möjligt att resa tillbaka i tiden direkt till medeltiden, hitta skatter och verkliga silvermynt, utforska sin egen Schweiz de billigaste sätten och även få möjlighet att träffa en verklig spöke!

Tjeckien utgör numera ett land med berättelser, läckra öl och pittoreska röda kakel, eftersom det är det första som fångar ögon resenärer när de kommer in i landet för första gången. Men förutom att det är det land av de äldsta städer, flera orter, gamla slott och även sin egen lokala lilla Schweiz. Och andra fördelar, som representeras av de korta avstånden, perfekt vägar och närhet till andra populära europeiska länder, däribland Tyskland, Österrike, Slovakien och Polen, vrid reser till Tjeckien i början av ett stort äventyr.Så, vad är det som kan hjälpa dig att veta Tjeckien bättre och som inte är så populär bland de genomsnittliga resenärer?

 • Känn andan i antiken
På grund av den gamla och komplicerade historia av landet, finns det en ganska stort antal olika gamla slott, slottar, städer, parker och museer som är spridda över hela landets territorium. De främsta turistmål bland dem representeras av städerna Brno, Vizovice och Olomouc, Moravian Karst grottsystemet, otroligt vackra gamla slott Lednice-Valtice Complex, vars källare hålla de gamla hemligheter och mycket gamla Mähren lokala viner som kan vara smakade och även köpte av alla utländska besökare.
 • Besök den lokala "lilla Prag" inte ens lämna landet
Den lokala staden Olomouc är inte bara anses vara den bästa platsen för alla älskare av orgelmusik eller katedraler "arkitektur. Ett ganska litet Moravian stad har en riktigt stor antal av de mest varierade turist sightseeings, nästan lika mycket som huvudstad i landet och på grund av att den historiska delen av staden som ingår i världsarvslista UNESCO. Det snabbaste sättet att nå staden är antingen med tåg eller buss från staden Brno, eftersom det tar bara ca 2-3 timmar.
 • Lyssna på den största organ i hela Centraleuropa

 • Besök Hradec Kralove eller slottet av drottning
Hradec Kralove är en av de äldsta lokala städer, som utvecklar snabbt börjar från XIV-talet och som fick sin berömmelse på grund av dess viktigaste sevärdheter, den gotiska katedralen av den Helige Ande och otroligt läckra lokala öl, som recept hålls som en hemlighet för många århundraden redan. Förutom att lockar staden utländska besökare på grund av dess medeltida stadskärnan med sina röda tak, svarta kupoler, högt klocka och den gamla klockan som få sina besökare direkt tillbaka till XVIII-talet.
 • Besök "Bohemian Paradise"
Tallskogar, kristallklara sjöar, klipp labyrinter, grottor, raviner, städer gjorda av sten och gamla slott som tornar över natur sightseeings av Bohemian Paradise förklara en sådan ovanlig namnet på denna nationalpark och motivera den helt. De gamla fästningar som är spridda över hela nationalparken bidrar till att hålla den mystiska atmosfären i denna hisnande plats.

 • Komma in i Narnia
Goda nyheter för alla filmens fans, som på grund av den lyckliga kombinationen av omständigheter var filmen filmades i Tjeckien, rakt på territorier sina nationalparker, bland annat Bohemian Schweiz, Adrspach och Dobris slottet. Den "Bohemian Schweiz" National Park ligger i nortern delen av landet, närmare gränsen mot Tyskland, och är verkligen anses vara den riktiga "pärla" i Tjeckien, på grund av dess pittoreska raviner, klippor och valv, ljumma tall skogar och dess olika invånare, inklusive de många sällsynta fåglar och vilda djurarter.
 • Hitta den bästa vyn på Prag
Hela staden i allmänhet utgör en enorm sightseeing och, förresten, är staden ganska stor, och som varje resenär vet, är det bättre att beundra de stora sightseeings från fjärran. Den bästa vyn på huvudstaden i landet kan hittas på toppen av många torn som är spridda över hela staden (det finns mer än 1000 av tornen i allmänhet i Prag - kan ni tänka er att ?!), eller från speciella observationsplattformar, lämnade i bergen som omger landet.
Men den högsta observation plattform i Prag är Petrin-tornet, som också anses vara den lokala Eiffeltornet i Prag och placeras på höjden cirka 55 meter. Det är möjligt att Rach toppen av tornet antingen med hiss (som kostar extra pengar) eller genom att klättra de 299 stegen i dess trappor till fots. Hur som helst, kommer du att få en oförglömlig utsikt i slutet.
Åh, och glöm inte om vyn stad som öppnar upp från floden sida - det är utan tvekan värt att se! • Möt ett spöke
Lokalbefolkningen tror att varje slott bör ha sitt eget spöke, så låt oss nämna att det finns cirka 2500 slott spridda över hela landet och (som folk säger) ca 100 riktiga spöken, bor i dem. Om du letar efter de riktigt spännande känslor och oförglömliga intryck, är det bättre för dig att gå till en av dessa sommarnatt turer runt en av dessa slott.
 • Res tillbaka till medeltiden
Varje juni lilla staden Český Krumlov går tillbaka direkt till medeltiden och förvandlas till ett högt och glatt centrum roligt, riddare turneringar, historiska mässor, picknick och medeltida traditionell musik. Alla klär upp i traditionella kläder och väntar för semester fyrverkerier som hamnar denna ovanliga dag.
 • Smaka på läckra lokala rätter
 • Besök staden Brno
Brno är populär för sina vackra och omväxlande konstutställningar och sommarfestivaler som vanligtvis hålls från juni till september och Alternativa Brno konserter, där alla lokala moderna musiker representerar sin konst.
 • Smaka på lokala öl och välj din favorit
 • Gör Prag "utgångspunkten" av din stora äventyr
Tjeckien har ett perfekt läge direkt i centrum av Europa, det är därför många erfarna resenärer kombinera den besökande i detta land med att gå till andra länder, däribland Tyskland, Österrike, Frankrike, Belgien och andra omgivande länder. Förutom att det finns särskilda bussar i Prag som organiserar några dagar turer i grannländerna, bara för att gå runt och se alla de viktigaste sightseeings.
This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top