Разликата между група и самостоятелна обиколка

Комуникация с голяма група от около 20-30 души и разговор с един определен човек на обиколка изисква доста по-различен подход.

В първия случай, водач трябва да организира тълпа: да ги превърнат в правилната посока, се грижат за всички участници и подкрепят тяхното настроение. Във втория случай, че не е нужно да се концентрира върху голяма аудитория, все пак, трябва да се дълбоко разгледа всички интереси и личните предпочитания на вашия пътник. Така че, какви са основните разлики на частна обиколка?

  • Промени в програмата - когато отидеш на група турне, което винаги знаят предварително темата, маршрута, продължителността, датата и среща точка на пътуването си. Но когато ти започваш да се държи лично обиколка, всички тези фактори, (с изключение на турне тема) може да варира много в зависимост от различни обстоятелства, включително и някои лични причини или дори времето. Разбира се, всички възможни промени трябва да бъдат обсъдени по-рано, например, на интернет страницата.
  • Като се вземат предвид личните интереси - речта на група турне, обикновено се състои от най-различни исторически или интересните факти за някои забележителности (в зависимост от това, което са на посещение), подготвен и учи в аванс. Единственият път, когато имаш възможност да импровизират, е, когато сте отговорите на някои допълнителни въпроси. В случай, когато се държи лично турне ви трябва по-добре да научат предварително за предпочитания и интереси вашия пътнически. Вие също трябва винаги да се грижат за настроението и реакциите си и никога не се срамувайте да попитам за неговите желания и впечатления. Това ще ви помогне да организирате вашата частна обиколка по-добре и в същото време да си спечели име на изключително внимателен водач.
  • Повече подробности - винаги има някои прекъсвания в реч от група турне: докато се придвижват от едно разглеждане на забележителности на друг, докато чакат за останалата част от участниците и така нататък. На частна обиколка не е нужно да се мълчи, като си пътник биха искали да научат повече допълнителни подробности за нещата около себе си, а може би дори би искал да получи някакъв нов местен опит, като скулптура буркан, създаване на мозайка, живопис тъканта и така нататък. По този начин, на частен турне има много повече възможности за получаване на някои наистина незабравими впечатления!
  • В отговор на всички въпроси - по време на работа с голяма група, лично ръководство има възможност да избира на кои въпроси да се отговори, тъй като няма достатъчно време, за да отговори на всички от тях. Докато става частна обиколка, няма да имате възможност да се избегне въпросите, които не са съвсем сигурни за, така че по-добре да не се предлагат на дестинацията, които не знаете много за.
TravelPapa ръководства не казва, че един вид екскурзии е по-добър от друг; те просто се различават много в най-малките подробности и може да донесе много съвсем различен опит, впечатления и спомени на своите посетители!

This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top