Skillnaden mellan en grupp och en privat rundtur

Kommunikation med en stor grupp av cirka 20-30 personer och ett samtal med en viss person på en tur kräver helt annan strategi.

I det första fallet, en guide måste organisera en folkmassa: att förvandla dem till rätt riktning, ta hand om alla deltagare och stödja deras humör. I det andra fallet, behöver du inte att koncentreras på den stora publiken, ändå måste du djupt undersöka alla intressen och personliga preferenser din resenären. Så, vad är de viktigaste skillnaderna i en privat tur?

  • Ändringar i programmet - när du går på en grupp turné, du alltid vet i förväg temat, väg, varaktighet, datum och mötesplats för resan. Men när du kommer att hålla en privat tur, kan alla dessa faktorer (utom tur tema) varierar mycket beroende på olika omständigheter, inklusive några personliga skäl eller till och med vädret. Naturligtvis bör alla eventuella förändringar diskuteras i förväg, till exempel på webbplatsen.
  • Med hänsyn till de personliga intressen - talet för en grupp tur består vanligen av olika historiska eller intressanta fakta om vissa sightseeing (beroende på vad du besöker), framställd och studeras i förväg. Den enda gången du har en möjlighet att improvisera, är när du svara på några ytterligare frågor. I fall när du håller en privat tur bör bättre lära sig i förväg om din rese och preferenser intressen. Du bör också alltid titta efter hans humör och reaktioner och aldrig vara blyg för att be om hans önskemål och intryck. Detta kommer att hjälpa dig att organisera din privata tur bättre och samtidigt få ett rykte om extremt uppmärksam guide.
  • Mer information - det finns alltid några avbrott i ett tal på en grupp tur: när du flyttar från en sightseeing till en annan, i väntan på att resten av deltagarna och så vidare. På en privat rundtur du inte behöver vara tyst, eftersom din resenären vill veta mer ytterligare detaljer om saker runt honom och förmodligen skulle även vilja få lite ny lokal erfarenhet, som skulptera en burk, skapa en mosaik, målning tyget och så vidare. Således, på en privat tur det finns mycket fler möjligheter att få några riktigt oförglömliga intryck!
  • Besvara alla frågor - när du arbetar med en stor grupp, en privat guide har en möjlighet att välja vilken typ av frågor att besvara, eftersom det inte finns tillräckligt med tid att svara på dem alla. Samtidigt går på en privat tur, kommer du inte har möjlighet att undvika de frågor som du inte är helt säker på, så att du bättre inte erbjuda destination, som du inte vet mycket om.
Travel Guides inte säga att en typ av utflykter är bättre än en annan; de skiljer sig bara en hel del i sina minsta detalj och kan få massor av helt olika erfarenheter, intryck och minnen till sina besökare!

This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top