Пет основни видове туристи

Един истински частен водач трябва да е доста добър психолог в същото време, като всеки пътник има своите собствени индивидуални желания, мнения и очаквания за турнето те ще посетят.

Чрез своите предпочитания всички пътешественици от цял свят могат да се разделят на 5 основни групи:

  • Интелектуалци - колкото повече детайли речта си ще имат, толкова по-добре ще бъде. Те искат да се запознаят с всичко: кой и кога е построен, че разглеждане на забележителности, защо, какво е тази зона, така известен, който е живял там и така нататък. Трябва да се спомене, колкото дати и имена, колкото е възможно, но трябва по-добре да е добре подготвен предварително, тъй като вашите пътници могат да проверяват информацията, която получаваме онлайн или може да бъде също така добре образовани в тази тема.
  • Фотографи - те не могат да си представят пътуването без да се взема една снимка или видео камера върху него, тъй като всички тези красиви пейзажи, исторически забележителности и архитектурни паметници трябва да бъдат снимани! Като правило, те не се нуждаят от всички тези дълги речи и, разбира се, не се нуждаят от много детайли, единственото нещо, което те ще бъдат благодарни за да бъде най-дълги паузи между забележителностите за вземане на добри оригинални снимки.
  • Колектори - те искат да посетят и / или настаняване в колкото се може повече места, тъй като е възможно. Най-вероятно, те няма да ви помоля за монотонен говор или за да им кажете много детайли, като правило, името на обекта и на кратко Интересен факт за него е достатъчно обикновено.
  • Чревоугодници - този тип знае много за предимствата на гастрономически турове , така че те обикновено се запознаят със страната с помощта на местната кухня, традиционни напитки, някои местни кулинарни обичаи и така нататък. Така че, ако им покажем няколко добри или дори уникални местни барове и ресторанти - ще завладее сърцата им.
  • "Любовници Атмосфера" - този вид туристи са копнеж не само да посетите забележителности, но и да се вдъхновяват от атмосферата на древността, за да се чувстват тези, епоха и така нататък. Те обикновено ценят посещение на стари руини, замъци с призраци, ориенталски пазари или наследствени имения. Забравете за скучните факти - това би било чудесно да се подготвят някои легенди, мистериозни истории и трогателни новели за тази група.

This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top