Fem allmänna typer av resenärer

En riktig privat guide måste vara en ganska bra psykolog samtidigt, eftersom varje resenär har sina egna individuella önskemål, åsikter och förväntningar om tur de ska besöka.

Genom sina preferenser alla resenärer från hela världen kan delas in i 5 allmänna grupper:

  • Intellektuella - ju fler detaljer ert tal kommer att få, desto bättre blir det. De vill lära sig om allt: vem och när hade byggt det sightseeing, varför, vad är detta område så känd för, som hade bott där och så vidare. Du bör nämna så mycket datum och namn som möjligt, men bör du bättre vara väl förberedd i förväg, eftersom dina resenärer kan kontrollera den information de får på nätet eller kan också väl utbildad i det ämnet.
  • Fotografer - de kan inte föreställa sig resan utan att ta ett foto eller videokamera på det, eftersom alla dessa vackra landskap, historiska sightseeings och arkitektoniska monument måste bli fotograferad! Som regel behöver de inte alla dessa långa tal och naturligtvis inte behöver massor av detaljer, det enda som de skulle vara tacksamma för att vara de långa pauser mellan sevärdheter för att ta bra originalbilderna.
  • Samlare - de vill besöka och / eller checka in på så många ställen som det är möjligt. Troligtvis kommer de inte att be dig om det monotona tal eller för att berätta dem massor av detaljer, som regel, objektets namn och en kort intressant faktum om det brukar räcka.
  • Finsmakare - denna typ vet mycket om fördelarna med gastronomiska turer , så de brukar bekanta till landet med hjälp av det lokala köket, traditionella drycker, vissa lokala kulinariska seder och så vidare. Så om du visar dem några bra eller till och med unika lokala barer och restauranger - du kommer att erövra deras hjärtan.
  • "Atmosphere älskare" - denna typ av resenärer längtar inte bara att besöka sightseeing, men också för att inspireras av atmosfären i gamla tider, att känna dem tid och så vidare. De uppskattar vanligtvis besöka gamla ruiner, slott med spöken, orientaliska marknader eller släkt- herrgårdar. Glöm tråkiga fakta - det skulle vara bra att förbereda vissa legender, mystiska berättelser och röra romaner för denna grupp.

This text was translated with Google translate, read the original text here


Author: Anastasia Ciolac

Source: TravelPapa.com/PrivateTourGuides


More News:


My Trip

My Password Reset

To reset your password, please enter your email address below. An email containing further instructions will be immediately sent to the email address associated with your account.

To top